top of page

1991 Testarossa

INFORMATION ABOUT THE CAR

Model

Testarossa

Body style

Coupe

Year

1991

Mileage

28545 km

Price

€ 169.875,-

Transmission

Manual

Condition

Used

Exterior colour

Red

Interior colour

Black

Location

Netherlands

Description

Een icoon, voor nu en in de toekomst. De Ferrari Testarossa is een “poster car” van het zuiverste water. Onbetwist één van de meest herkenbare ontwerpen uit de geschiedenis van Ferrari. Dit exemplaar werd nieuw geleverd in Frankrijk aan de eerste eigenaar in 1991 door de wereldberoemde dealer Charles Pozzi. Dit exemplaar is hoogstwaarschijnlijk één van de meest begeerlijke Testarossa’s op de markt. Deze matching numbers Ferrari Testarossa is namelijk maar liefst 27 jaar in bezit geweest van de vorige eigenaar en is helemaal compleet De eerste eigenaar ruilde de Ferrari na twee jaar in, waarna de tweede eigenaar de auto 27 jaar in bezit heeft gehad. Wij hebben de auto voor u naar Nederland gehaald en helemaal technisch klaar gemaakt. Zo is de Ferrari voorzien van een grote service inclusief distributie riemen en nieuwe banden. Hoewel we ons dagelijks bezighouden met BMW’s was deze Ferrari Testarossa te mooi om te laten gaan. De auto heeft namelijk nog maar 28.544 kilometer gereden sinds 1991. Dat niet alleen de auto is voorzien van de uiterst zeldzame Schedoni kofferset inclusief de stofhoezen. Daarnaast zijn beide gereedschap sets aanwezig en compleet.

Dat de auto is besteld door een absolute kenner is vanaf de eerste aanblik duidelijk. Het iconische “Rosso Corsa” staat ook deze Testarossa, prachtig. Het interieur is al even smaakvol samengesteld bestaande uit een combinatie van rode tapijten en stoelen die zijn voorzien van zwart leder. Zowel het interieur als het exterieur verkeert in onberispelijke conditie. Het plaatwerk is mooi dun en heeft correcte passingen. De auto heeft bij de vorige eigenaar in Zuid-Frankrijk altijd in de garage gestaan en dat is te zien. De lak is volledig origineel en verkeert in zeer goede conditie voor de leeftijd en kilometerstand van de auto. De wielen zijn uiteraard volledig vrij van beschadigingen en voorzien van nieuwe Michelin banden in de correcte maten. Het interieur verkeert in prachtige conditie. De instrumenten en bedieningselementen zijn allen volledig origineel en functioneren zoals het hoort. Ook de hemelbekleding en tapijten zijn volledig origineel en verkeren in zeer goede staat. Tot slot mag niet onvermeld blijven dat ook de aanwezige airconditioning perfect werkt.

Toch is een verhaal over de Testarossa niet volledig als we niet die weergaloze V12 benoemen. De 4.9 liter Tipo F113 platte V12 levert namelijk 390 pk bij 6.300 toeren en een maximaal koppel van 490 Newton meter bij 4.500 toeren. De Testarossa gaat daarmee in 5.8 seconden van 0-100 en haalt een topsnelheid van 290 kilometer per uur. De platte V12 wordt niet alleen geroemd vanwege het heerlijk soepele karakter maar meer nog om die bijna magische soundtrack. De techniek is door een specialist volledig op punt gezet en functioneert dan ook zoals u mag verwachten. De motor klimt heerlijk in de toeren en levert altijd vermogen. De motor is uiteraard gekoppeld aan de precies schakelende transmissie en is onder alle omstandigheden een genot om mee te rijden. De bak schakelt precies en is voorzien van voortreffelijke bakverhoudingen.

De auto wordt uiteraard geleverd inclusief de originele boekjes, diverse facturen, Schedoni bagage set en de gereedschapssets. Kortom een fantastische Ferrari Testarossa die zowel optisch als technisch in uitmuntende conditie verkeert en klaar is voor vele jaren Ferrari rij-plezier. Een prachtige optie voor de fanatieke verzamelaar of iemand die op zoek is naar één van de beste exemplaren op de markt.

Service

Export price

€ 169.875,-

Export price excluding BPM

(margin car, including VAT/MWST)

Options list

• Airconditioning
• Radio
• Luggage set
• Leather interior

Company name

address

More from seller

bottom of page